Чому вибирають Nike

Історія взуття Nike налічує кілька десятків років. Вона була заснована у 1964 р. американським спортсменом Філом Найтом та його тренером Біллом Бауерманом.
Поступово продукція компанії виходила ринки різних країн. Після Олімпійських ігор 1972 р. Nike розпочала співпрацю з відомими спортсменами, і популярність компанії зростала.

За роки діяльності компанія Nike розробила та впровадила кілька інновацій:

Вафельна підошва, за рахунок якої знижується маса взуття та збільшується поштовх при бігу.
Амортизаційна система, що продовжує термін використання кросівок.

Підошва Nike React, виготовлена ​​за новою технологією з використанням піноматеріалу React, м'якого та пружинистого.

Смарт-взуття з можливістю автоматичного шнурування, керованого зі смартфона.

Завдяки технологічним нововведенням, унікальному дизайну, що запам'ятовується, найки вибирають як професійні спортсмени, так і звичайні люди — для повсякденного носіння.

  • Вафельна підошва, за рахунок якої знижується маса взуття та збільшується поштовх при бігу.
  • Амортизаційна система, що продовжує термін використання кросівок.
  • Підошва Nike React, виготовлена ​​за новою технологією з використанням піноматеріалу React, м'якого та пружинистого.
  • Смарт-взуття з можливістю автоматичного шнурування, керованого зі смартфона.

Завдяки технологічним нововведенням, унікальному дизайну, що запам'ятовується, найніки вибирають як професійні спортсмени, так і звичайні люди для повсякденного носіння.

Популярні моделі

Компанія виготовила безліч лінійок спортивного взуття, які згодом стали легендарними. Одна з них – чоловічі та жіночі кросівки Nike Air Max.
Виробництво лінійки почалося в 1979 р. Взуття стало популярним завдяки вбудованій спеціальній повітряній подушці. Наприкінці 80-х дизайн моделей змінився: повітряну подушку зробили видимою. Це позитивно вплинуло на пізнаваність бренду.
Ще одна відома серія чоловічих та жіночих кросівок – Nike Air Force – спочатку вироблялася для баскетболістів, а в основі дизайну були трекінгові черевики. З 1982 р. зовнішній вигляд взуття часто змінювався: з'являлися як низькі, і високі версії.

Відмінна риса Nike Air Force - високоміцна підошва Cupsole. Зараз ця лінійка популярна не лише у спорту, а й у поп-культурі.

Чоловічі та жіночі кросівки Nike Dunk були виготовлені в середині 80-х років та розроблялися як баскетбольна взуття. Пізніше дизайнери доопрацювали модель, зробивши її підходящою не лише для скейтбордингу, паркуру та інших екстремальних спортивних напрямків, а й для повсякденного носіння.

За рахунок специфічного малюнка протектора створюється міцне зчеплення з асфальтом та різними поверхнями. Амортизаційна система устілки, м'який язичок та зносостійкі шнурки забезпечують зручність пересування та продовжують термін носіння взуття.
Лінійка чоловічих та жіночих кросівок Nike Zoom розроблялася для занять бігом та легкою атлетикою. Особливості моделі: повітряна подушка в підошві та амортизаційні вставки в області п'яти та шкарпетки.

Як вибрати кросівки Nike

При виборі кросівок необхідно врахувати кілька важливих факторів: ціль, сезон, матеріал, дизайн та кольорову гаму, розмір та оригінальність взуття.
Те, для чого купується взуття, є основним моментом. Цілі можуть бути такими:

  • повсякденне носіння;
  • активна ходьба;
  • заняття бігом;
  • тренування.

Правильно підібране взуття не тільки не зашкодить здоров'ю, але подарує комфортні відчуття.

Nike на кожен день

Кросівки для ходьби містом не повинні бути масивними. Тяжке взуття призведе до того, що ноги швидко втомляться. Це може не лише затьмарити прогулянку, а й вплинути на стан судин та м'язів.
Ширина мису вибирається виходячи з особливостей стопи - відчуття стиснення у передній частині не допускається. Залежно від стилю для міського щоденного носіння підійдуть такі популярні моделі, як класичні білі жіночі кросівки Nike, моделі Cortez, Force або Brazen.

Nike для активної ходьби

Вибираючи взуття для спортивних прогулянок, необхідно орієнтуватися на легкість та комфорт. Йти на примірку або робити покупку рекомендується в другій половині дня: після кількох годин на ногах ступня трохи збільшується. Тому найки, обрані вранці, увечері натиратимуть.
Для активних прогулянок підійдуть Air Huarache, Air Max 97 або Zoom.

Nike для бігу

Жіночі кросівки Nike для бігу мають високу амортизацію та стабілізацію за рахунок повітряного прошарку у підошві. Вони оберігають суглоби під час руху твердими поверхнями і не дозволяють нозі зміщуватися, фіксуючи її в потрібному положенні. Підошва взуття спереду більш м'яка та гнучка.
Для занять бігом підійдуть такі моделі як Brazen, Epic React, Air Stab або Cortez.

Nike для тренувань

Жіночі кросівки для фітнесу та тренувань повинні сприяти активному руху, не сковуючи та не викликаючи дискомфорту. Важливими факторами при виборі такого взуття є мінімальна кількість швів, низька вага та здатність пропускати повітря.
Для спортивного залу підходять такі моделі: Legend Essential, Trainer або City Rep.

 

Розмір взуття

Розмірна сітка виробника має особливості. Тому перш ніж купити жіночі кросівки Nike, необхідно провести заміри стопи.
Починати слід з вибору шкарпетки, на яку планується одягати взуття. Наприкінці дня ногу в рівному положенні ставлять на аркуш паперу, після чого фіксують відстань від двох крайніх точок спереду та ззаду. Після виміру другої ступні за основу беруть більше значення і перевіряють його відповідність розміру таблиці.

Як перевірити оригінальність взуття

Щоб переконатися, що кросівки Nike є оригіналом, зверніть увагу на кілька важливих пунктів:

  • якість швів, шнурків та отворів під них;
  • підошва має бути матовою;
  • наявність інформації на бирці з внутрішньої сторони язичка: ?фабричний номер, артикул, дата виробництва, код партії та унікальний код;
  • симетрично зображений логотип компанії на устілці;
  • відсутність клейових плям та різких хімічних запахів;
  • фірмова коробка;
  • відповідну ціну.

Під час носіння можна буде перевірити справжність AIR-системи: у підробках повітряна подушка неефективна та продавлюється.

У нашому магазині Idealsport ви зможете купити оригінал бігових, високих, зимових та багатьох інших моделей жіночих кросівок Nike.